søndag den 31. juli 2016

STOP DIG SELV, TOBIASStop dig selv, Tobias er en pubertetsbog for unge drenge, der er begyndt at få sin mærkværdige voksenhårvækst og ikke mindst: rasende, tarvelige hormoner. Den er skrevet af Mark Liebst (Nikolaj: Bøsser, bumser og beskidte sokker), der balancerer elegant på kanten af, at have specialiseret sig i at gøre det både uartigt, pinligt og morsomt, og denne gang rammer han også plet.

Hvorfor synes jeg den var så sjov, når jeg nu ikke er en dreng i puberteten? Jo, jeg ønsker mig da en diller til hver eneste Roskilde Festival, så min urinering i hegnet ville foregå mere smooth, men for dyvlan, hvor er jeg glad for ikke at være vokset op med en. Efter at have tilbragt lidt tid i Tobias' sorte bog, har jeg nemlig lært at de er jævnt besværlige. Jeg er også blevet indviget i, hvor hårdt det er at være drønforelsket i Malene fra klassen, når man hele tiden træder i spinaten og at det ikke altid kan betale sig, at være en hverdagshelt.

Bogen er skrevet som Tobias' dagbog - et sted, hvor han kan komme af med alle de pinligheder, han hele tiden udsættes for, så de forsvinder. Sproget er uformelt og ungdommeligt, og den er skide sjov. Jeg kom til at fnise ned i min kaffe allerede på de første sider, og stoppede ikke som jeg kom længere ind i handlingen, hvor det faktisk bare blev mere og mere tåkrummende pinligt, nærmest karikeret, men alligevel relaterbart for alle, der kan huske sin svære pubertetstid eller de stakler, der stadig sidder i den. Og derfor fniser man.

"Hvis du spiser bussemænd, men aldrig er blevet opdaget er du vildt heldig. Heldigere end du fortjener at være!"

Stop dig selv, Tobias er første bind i en serie målrettet til unge drenge, og jeg glæder mig rigtig meget til at læse bind to.


Følg Mark Liebst på Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar