lørdag den 28. maj 2016

BIBY 2016

Udover at snakke om glæder og udfordringer i boghandlerne har ICYB også til opgave at vælge en BIBY hvert år. Kan det fornemmes at ICYB er rigtigt glade for at forkorte ting, når det bare hedder BIBY og jeg måtte spørge en af de andre YoBo'er (young bookseller - YoBo!) om hvad det nu liiiige er det står for?

Booksellers International Book of the Year (BIBY) vælges blandt de bøger som deltagerne i ICYB har medbragt til konferencen og nomineret til prisen med en kort begrundelse. Man vælger en bog man har læst, og været glad for, og det eneste krav er vist, at bogen ikke skal have vundet prisen før, og så er det naturligvis en fordel, at den er oversat til engelsk. Blandt tidligere vinder kan Bogtyven og The Rosie Project nævnes, og i år var det den bog jeg havde taget med, der fik flest stemmer fra de andre boghandlere!

GEORGE vandt BIBY 2016 med syv stemmer fra de andre boghandlere. Jeg tog den med velvidende, at emnet måske ikke var lige appellerende til alle, og derfor er jeg bare endnu gladere for at den vandt! Min korte tale lød nogenlunde således:

"George is a childrens book with a transgender narrator and it is both a fantastic and an important read."De andre nominerede til BIBY 2016 var:

Jalga 94 (lettisk titel) - Janis Jonevs
Alt det lys vi ikke ser - Anthony Doerr
Snowflakes Summer - Barbara Schinko
Den hengivne Hr. X - Keigo Higashino
Khomeini, Sade and I - Anbousse Shalmani
The Spinning Heart - Donal Ryan
The versions of us - Laura Barnett
Une Forêt Profonde et Bleu (fransk titel) - Marc Graciano
The secret of the lost jewel - Geronimo Stilton
Diary of a Wimpy Kid 10 - Jeff Kinney
En mand der hedder Ove - Fredrik Backman
Hecto Veut Changer de Vie (fransk ....?) - Francois Lelord
Unorthodox - Deborah Feldman

Ingen kommentarer:

Send en kommentar